top of page
Zoeken
Foto van schrijvermargreet van dessel

Kurkuma of Indiaanse saffraan krachtmiddel voor onze gezondheid...


Kurkuma bevat het gezondheidsbevorderende curcumine waaraan talrijke gezondheidsvoordelen toegeschreven worden!

Het boost je weerstand, bevat belangrijke antioxidanten, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verlicht gewrichtspijn. Bovendien beschermt het je hart, zorgt voor voor je darmgezondheid en is helend bij depressie...

Tijd dus voor een KURKUMA LATTE...!!! Het smoort meteen je griepje of verkoudheid in de kiem!


Ingrediënten:

400 ml plantaardige melk (ik koos voor amandelmelk)

2 theelepels biologische kurkuma poeder

1 stuk verse kurkuma van 2 cm

1 stuk verse gember van 2 cm

1 theelepel biologische kaneel of een kaneelstokje

1 theelepel dadelsiroop snuf verse peper



Bereiding:

Snij de kurkuma en gember in plakjes. Kijk vooral uit bij de kurkuma, dit geeft enorm af, maak dus voor de zekerheid gebruik van handschoenen (I know, klinkt tuttig maar je zal me dankbaar zijn). Verwarm in een pannetje de amandelmelk en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de melk zo’n 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer tussendoor goed door. Hou je van een hele sterke smaak? Laat de melk dan nog wat langer staan. Loop niet weg want hij kookt snel over. Wanneer de kurkuma latte heerlijk begint te ruiken en goed warm is, haal je deze door een zeef om de grote stukken gember en kurkuma eruit te halen. Serveer met wat extra kaneel.

Enjoy!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page